De ‘service’ van KPN Hi

Ben vandaag eindelijk door KPN Hi gebeld over de extreme telefoonrekeningen die ze mij gestuurd hebben. Na twee maanden mobiel internetten, wat volgens het geadverteerde tarief € 2,50 per maand zou moeten kosten, kreeg ik rekeningen van achtereenvolgens 280 en 560 euro, totaal 840 euro dus. De reden? ‘Ja, uw nummerbehoud is nog niet gelukt.’

Even vanaf het begin: Omdat ik mijn baan had opgezegd, en een telefoon via mijn werkgever had, moest ik een nieuw abonnement afsluiten. KPN Hi had een interessante aanbieding op de website: een 2-jarig Hi abonnement af met daarbij ‘Eindeloos online’, en een HTC Desire (via voorinschrijving) met korting.
Volgens de website kon je dan internetten zoveel je wilt, het eerste jaar voor € 2,50, en daarna voor € 9,95. De HTC Desire kon dus nog niet geleverd worden, maar na twee weken wachten kreeg ik 14 april mijn nieuwe telefoon. Internet deed het, dus ik kon aan de slag. Geweldig!
Helaas was mijn nummer nog niet overgezet, dus ik moest nog even twee telefoons meenemen, maar goed, dat is te doen. Dat nummerbehoud ging alleen nog niet zo makkelijk. Nadat het 2x was afgewezen (om zinloze redenen: het SIM nummer zou nodig zijn, en daarna opeens het klantnummer ook), werd de nummeroverzetting op 4 mei toegezegd, maar dan pas met ingang van 14 juli! Nou ja, dan maar wat langer met twee telefoons rondlopen.
Maar dan… Zondag 30 mei controleer ik toevallig mijn bankrekening, en blijkt KPN ruim 280 euro te hebben afgeschreven. Goh, wordt het hele abonnement in 1 x geïnd, dacht ik nog. Nee dus. Na online de telefoonrekening bekeken te hebben, blijkt er opeens € 2,10 excl BTW per MB gerekend te zijn voor internetverkeer. Nog even de voorwaarden gecheckt; daar staat er niets over. Die maandag meteen gebeld: ‘Ah ja, ik zie al wat er gebeurd is, u heeft een 0-euro abonnement gekregen. Dat is service(!) tot uw nummerbehoud rond is.’ Ehhhhm nee, ik heb eindeloos online voor 2 euro 50. ‘Ja, ja, ik snap het wel, maar ik kan er niks aan doen. U kunt wel een brief sturen, en dan zijn we meestal coulant(!)’. Service en coulant heeft bij KPN blijkbaar een geheel eigen betekenis.
Diezelfde dag heb ik daar een brief over op de bus gedaan. 23 juni had ik nog niets gehoord, en bel ik de KPN om ze op de hoogte te stellen dat ik de rekening (tot dan toe 280 euro) ga laten storneren. Daarbij wordt me verteld dat ze de brief op 8 juni hebben binnengekregen (de TPG zou er dus maar liefst 8 dagen over gedaan hebben om de brief te bezorgen!), en dat ze binnen 15 werkdagen reageren. Een paar dagen later komt de tweede rekening, dit keer 560 euro, en een SMS-je of ik even snel de vorige rekening wil betalen, want de afschrijving was ‘mislukt’.
Maar goed, vandaag, 15 werkdagen na 8 juni word ik gebeld:

 1. Dat ik inderdaad onvolledig ben voorgelicht, en dat ze me het bedrag tot vandaag toe kwijtschelden
 2. Maar dat het door mij gekozen abonnement pas ingaat op het moment dat de nummeromzetting gelukt is, en tot die tijd internet gewoon zo duur is.
 3. Want zo’n tijdelijk nummer, dat is gewoon niet de bedoeling dat je dat gaat gebruiken (!). En internet gaat ook via het telefoonnummer, dus internet moet je ook niet gebruiken.
 4. Dat ik het nu wist, en dat het allemaal heel logisch was dat er op deze manier kosten berekend worden, en dat ze niks veranderen, en dat de komende rekeningen betaald moeten worden
 5. Dat internet via zo’n tijdelijk nummer € 500 per maand kost, en via het gewenste nummer/abonnement € 2,50 per maand, dat is allemaal logisch, en dat ik dat niet snap, daarover gaat men niet in discussie [heel verstandig van ze... je zou zomaar kunnen verliezen].

Men wou dan nog wel mijn tijdelijke nummer stopzetten, als ik daar prijs op stelde…

PS. Ik las net dat nummerbehoud regelen maximaal 10 dagen mag duren.

Tags: , , ,
Posted in Overig | 7 Comments »

7 Comments

 1. Lars zegt:

  LOL, wow, ze maken het daar wel errug bont.. ;-)

 2. Renske zegt:

  En ondertussen verdienen ze lekker aan al die belletjes die jij moet plegen om je geld terug te krijgen…

 3. Jaap Beetstra zegt:

  Dat lijkt mee te vallen; dat geld (2 euro 77) lijkt ook gecrediteerd te zijn.
  Maar het klopt verder natuurlijk van geen kanten: ‘Ja, we hadden u niet alle voorwaarden van het abonnement verteld, nl. dat het pas 3 maanden later ingaat en je je tot die tijd blauw betaald. Maar nu weet u dat, en heeft u dat verder maar te accepteren…’

 4. [...] (14 juli), zou mijn nummerportering dan eindelijk plaatsvinden, zodat ik voortaan, via KPN, op mijn nieuwe toestel zou kunnen bellen (en internetten!). Dat is half [...]

 5. Moon zegt:

  Jeetje Jaap wat een verhaal, maar troost je ik heb ook steeds problemen met KPN. Sterkte!

 6. Ties zegt:

  Pfff… Ik heb ook nog wel wat spannende verhalen over kpn.. Heb je even?

 7. Jaap Beetstra zegt:

  Vertel!

Leave a Reply